Din salon adunate 

Voi, clienții noștri, sunteți sursa acestei secțiuni. Aici vă răspundem transparent și deschis la cele mai frecvente întrebări, la fel cum am face-o dacă dacă am povesti în salon, în timpul unei sesiuni de beauty.

Dacă ai și alte întrebări, ni le poți adresa telefonic, live la salon sau prin formularul de aici.

Coafor

La ce lungime de păr mă încadrez?

Părul scurt – până la lobul urechii

Păr mediu – între linia maxilarului și baza gâtului

Păr lung – între baza gâtului și zona coastelor

Păr foarte lung – mai jos de zona coastelor

Pot să mă tund fără să mă spăl pe păr?

La 1Concept Your Beauty Masters standardele de calitate sunt foarte importante. De aceea, orice serviciu de tuns va presupune si unul de spălat anterior. Da, uneori tundem părul uscat. Dar acesta trebuie să fie coafat printr-o tehnică potrivită pentru realizarea unei tunsori.

Se recomandă să las părul nespălat pentru vopsit?

Acesta este doar un mit urban. Credem că explicația lui vine din trecut, atunci când vopseaua pentru păr avea o cantitate mare de amoniac și alte ingrediente agresive pentru scalp. Ca o măsură de protecție, se recomanda ca părul să rămână nespălat înainte de vopsit. Astfel, pelicula de sebum acționa ca o barieră protectoare la nivelul scalpului.

Azi, noi alegem să lucrăm doar cu produse de colorare profesionale care conțin cantități foarte reduse de amoniac. Doar atât cât este necesar pentru a realiza colorarea părului într-o manieră cât mai sigură posibil.

Decolorarea degradează părul?

Deseori, în munca noastră, avem nevoie să deschidem părul printr-un proces de decolorare. Alegem cea mai bună variantă prin care putem ajunge la rezultatele pe care vi le doriți. Atât timp cât decolorarea este realizată conștiincios, de către un colorist profesionist, părul va fi în siguranță.

Fiind vorba despre o transformare chimică prin care va trece părul, stilistul ar trebui să verifice următoarele aspecte înainte de a începe să decoloreze:

  • Istoricul părului – avem de a face cu un păr natural sau cu unul care a mai trecut prin vopsit/ decolorat?
  • Există vreo urmă de vopsea de tip henna pe păr?
  • Textura părului – fin, mediu sau gros?
  • Starea de sănătate a părului – un păr sănătos permite mai multe decât unul degradat
  • Culoarea inițială – cu cât e mai închisă, cu atât se va deschide mai greu, mai ales dacă este vorba despre un păr vopsit
  • Rutina ta de îngrijire a părului

Deci, în urma unei discuții de consultanță, stilistul va decide dacă este necesară și posibilă decolorarea. Tot el va decide și în ce fel trebuie desfășurat procesul. În cazul în care se dorește blond pe un păr vopsit într-o culoare închisă, se recomandă și un test de decolorare pe o șuviță.

Pentru a reduce la maxim orice riscuri pentru păr, asociate procesului de decolorare, noi recomandăm utilizarea unui tratament eficient de protecție.

Pot obține un look blond fără decolorare?

Da, se poate face blond fără decolorare. Depinde ce fel de blond îți dorești și de la ce culoare pleci. Și dacă părul este natural sau vopsit. Dacă visezi la un blond foarte deschis și rece, cel mai probabil se poate obține doar prin decolorare.

Cât timp rezistă vopseaua pe păr?

Rezistența vopselei pe păr depinde de mai mulți factori.

Avem câteva repere de rezistență în timp, în funcție de tipul vopselei. Demi permanenta (rezistă 4-6 spălări), semi permanentă (rezistă până la 24 spălări) și permanentă. Dincolo de aceste repere, noi știm că orice culoare artificială se transformă la fiecare spălare. De aceea, este important ca rutina ta de îngrijire acasă să includă produse profesionale. Acestea prelungesc cât mai mult aspectul inițial.

Pe lângă aspectul spălatului, părul poate să piardă din pigmenți și pentru că starea lui de sănătate este precară (cuticula deschisă) sau pentru că l-a bătut soarele, l-a atins apa din piscină sau ai folosit instrumente prea fierbinți pentru coafat.

Deci, avem câteva repere de rezistență în timp, dar trebuie să avem în vedere și faptul că fiecare organism și comportament e diferit și are impact asupra rezistenței culorii pe păr.

Care este diferența dintre vopsea și nuanțator?

Din punctul nostru de vedere, acestea sunt doar niște denumiri populare. Ce înțelegem noi e că atunci când se vorbește despre un nuanțator este vorba despre o vopsea demi sau semi permanenta. Iar atunci când se vorbește despre vopsea este vorba despre o vopsea permanentă.

Cât de des trebuie să ne vopsim blond/ fire albe/ balayage?

Noi putem să-ți oferim niște repere, raportându-ne la cât de repede crește părul:

Pentru rădăcină, recomandăm să lași minim 3 săptămâni între programări. Și maxim de o lună și jumătate, mai ales dacă părul tău este vopsit blond. De ce? Căldura de la nivelul scalpului poate influența procesul de vopsit. Iar atunci când rădăcina crescută este prea lungă, există riscul creării unor linii de demarcație nedorite.

Fire albe – ideal, recomandăm vopsirea rădăcinilor la intervale de maxim o lună.

Avem un material special dedicat, cu toate informațiile despre vopsitul tip balayage.

Vopseaua voastră are amoniac?

Amoniacul este un gaz care se folosește în procesul de vopsire ca agent alcalin, adică cel care crește ph-ul și deschide cuticula firului de păr pentru a permite colorarea. Datorită progresului tehnologic, azi, amoniacul din vopsele profesionale are niște valori scăzute. Astfel, nu pun în niciun fel în pericol sănătatea celor implicați în procesul de vopsire, clienți și profesioniști.

Noi alegem să lucrăm cu produse profesionale care au cel mai mic procent de amoniac de pe piață. Avem grijă să încheiem serviciul de vopsire cu un tratament care readuce nivelul ph-ului la unul neutru pentru păr (între 4,5 și 5,5).

Alegem să lucrăm cu produse care conțin amoniac și nu un alt tip de substitut (de cele mai multe ori tot pe bază de amoniac). Considerăm că este în continuare cea mai bună opțiune pentru colorarea profesională a părului.

Aveți vopsea și pentru scalp sensibil?

Lucrăm cu produse profesionale de cea mai bună calitate, care conțin cantități minime din elementele necesare colorarii permanente a părului. Totuși, dacă ne spui că ai un scalp sensibil, vom avea grijă ca în meniul tău de vopsea, să adaugăm o doză de tratament protector.

Îți recomandăm să facem și un test, pe o porțiune mică de piele în spatele urechii, pentru a evita orice fel de disconfort în timpul vopsitului.

Pot să mă vopsesc în timpul sarcinii?

Noi, ca profesioniști, nu avem informații cum că vopseaua profesională actuală ar dăuna în vreun fel în timpul sarcinii. Știm că dacă situația ar sta altfel, producătorii ar pune un mare avertisment pe ambalaje. Pe vremuri, conținutul de amoniac din vopsea era foarte ridicat. Drept urmare, medicii nu recomandau vopsitul în timpul sarcinii. Azi, vopseaua profesională pentru păr trebuie să respecte normele actuale de siguranță.

Noi promitem să lucrăm întotdeauna cu produsele având cel mai mic conținut de amoniac de pe piață (doar atât cât e nevoie). Dincolo de asta, fiecare alege să facă ceea crede că e mai bine. Sunt medici care, fiind la curent cu noile tehnologii de vopsit, vor spune ca e în regulă să te vopsești în timpul sarcinii. Există și reprezentanți medicali care nu sunt de acord cu asta. Orice ai alege să faci, încearcă să iei decizia pentru tine, având cât mai multe informații de partea ta.

Pot să mă vopsesc în timpul menstruației/lunii pline?

Din toate cunoștințele noastre din sfera colorimetriei, da 🙂

Îngrijirea unghiilor

Care e diferența dintre gel și Bio Sculpture Gel?

Singura asemănare dintre cele două produse este că ambele sunt destinate a fi utilizate în servicii de manichiură. Gelul clasic este o categorie de produs (comercializat sub diferite branduri) folosit în construcția artificială a unghiilor. Acesta se transformă într-o bază tare și rezistentă.

Bio Sculpture Gel este numele brandului de produse de îngrijire cu care lucrăm pentru a trata unghiile naturale și a le încuraja creșterea. Denumirea are legătură cu textura produsului – un bio gel. Acesta îmbracă unghia naturală într-o formă firească și ușor flexibilă.

Bio Gel este 100% vegan și nu conține substanțe chimice care ar putea să afecteze, în timp, unghia.

De ce durează 2 ore mani Bio Sculpture?

Produsele din gama Bio Sculpture Gel se folosesc urmând o serie de pași de apllicare. Aceștia sunt necesari pentru a asigura standardele de calitate ale brandului. Drept urmare, presupun mai mult timp decât un serviciu convențional de manichiură.

Pot sa trec de la gel clasic la Bio Sculpture?

Schimbarea este posibilă, treptat și în funcție de cum se prezintă unghiile tale. Un tehnician certificat în utilizarea Bio Sculpture te poate consilia cel mai bine în acest sens.

Dacă am unghii foarte scurte și deteriorate ce este recomandat să-mi aplic pe ele?

Cel mai probabil, într-o situație de acest fel, va fi nevoie să aplici un tratament dedicat problemei pe care o prezintă unghiile tale. La începutul unei programări, vei primi un feedback in acest sens de la colegele noastre, specialiste in nail care.

Se poate face construcție de unghii cu Bio Sculpture?

Bio Sculpture nu este un produs recomandat a fi utilizat în construcția unghiilor. În situații excepționale, daca este vorba despre o mică porțiune din unghie, colegele noastre te pot ajuta.

Care este rezistența ojei semi permanente?

Rezistența ojei semi permanente este de aproximativ 2 săptămâni. Dar, în funcție de sănătatea și ph-ul unghiei, rezistența poate varia. Există persoane pe ale căror unghii oja permanentă rezistă fără probleme chiar și 3 săptămâni. Am văzut și cazuri în care rezistența este foarte scăzută, pentru că unghiile pot susține oja pentru o perioadă foarte scurtă de timp.

Un alt factor important în rezistența ojei semi permanente este și conduita clientei. Acest tip de produs poate să dezvolte sensibilitate dacă este expus îndelungat la apă sau șocuri mecanice.

Administrative

Se pot face programări online?

Programările la 1Concept Your Beauty Masters se pot face doar telefonic. În cazul anumitor tipuri de servicii avem nevoie de mai multe informații pentru a ști cât timp este necesar realizării lor.

Cum se calculează prețul unui serviciu complet de coafură?

Rareori se întâmplă să oferim un serviciu standard. La noi, de cele mai multe ori un vopsit nu este doar un simplu vopsit. Și celelalte tipuri de servicii pot fi completate de operațiuni adiacente. De aceea, prețurile la 1Concept sunt împărțite pe etape și pe nivelul de expertiză al Your Beauty Masters. Ca să-ți faci o idee de costuri, consultând meniul de servicii, vei lua în ordine ceea ce vrei să-ți oferim. 

De exemplu: pentru un spălat, tuns și coafat, te vei uita pe tabelul de prețuri, pe verticală, la tipul de serviciu. Apoi urmărești pe orizontală, valoarea din dreptul stilistului care se ocupă de tine. Poate vrei și un tratament? Orice ai alege, prețurile se adună pe etape, pentru a ajunge la costul total. În cazul vopsitului, mai ales dacă vorbim de o schimbare de look sau o corectare a culorii, lucrurile se pot complica.

Dacă ai nelămuri, ne poți contacta telefonic sau poți solicita stilistului la începutul programării o estimare mai exactă a costului total.

Care e diferența dintre Stilist, Master Stylist și Art Director?

Stilistul este un coafor profesionist aflat la primul nivel în cariera sa, după perioada de juniorat. Stilistul stăpânește foarte bine tehnicile de bază în tunsoare, culoare și coafare.

Un master stylist este mai specializat pe anumite domenii. Acesta are o viziune mai largă asupra conceptelor de beauty și fashion. Iar un coafor pe nivelul de Art Director are și mai multă experiență în domeniu.

Se poate achita cu cardul?

Da.

Pentru clientele noi

Pentru programarea clientelor noi, solicităm plata în avans cu între 30-50% din costul serviciului (plata în cont sau la recepție). Avansul se pierde doar în cazul neprezentării la programare sau daca anunțați cu mai puțin de 24 ore că nu mai puteți ajunge.

0