Vopsitul părului printr-o tehnică de Balayage

Noi, Your Beauty Masters, suntem specialiști în vopsitul părului folosind diverse tehnici prin care creăm cele mai frumoase lucrări de Balayage. Știm că acest trend este foarte popular și credem că va ramane în topurile preferințelor mult timp de acum încolo. Astfel, încercăm să explicăm pe larg și pe înțelesul tuturor subiectul Balayage, răspunzând la cele mai frecvente întrebări ale voastre.

Scopul nostru este ca tu să înțelegi mai bine ce înseamna vopsitul părului printr-o tehnică de balayage și ce rezultate se pot obține prin această modalitate de vopsit (Ombre, Sombre, Colourmelt etc.), pentru a te ajuta să-ți dai seama dacă ți se potrivește acest trend.

page 1 of 4
Ce este Balayage?

Balayage este o tehnică de vopsire, prin care se urmărește obținerea unui rezultat cât mai delicat de trecere de la o culoare mai închisă (începând cu rădăcina) spre o culoare mai deschisă (lungimi și vârfuri). Numele tehnicii vine din limba franceză, unde “balayer” înseamnă “a mătura” sau “a șterge”, făcând astfel o aluzie la modul în care trebuie mânuită pensula artistului balayage pentru a obține efectul dorit.

Inițial, această tehnică a fost dezvoltată pornind de la un păr natural pe care specialistul picta discret spre vârfuri doar șuvitele care ar putea fi deschise vara prin expunerea la soare, pentru un efect cât mai firesc. Tehnica originală este free hand, hairstylistul aplică produsul cu lejeritate și îl lasă să acționeze liber, la temperatura ambientală. Odată cu timpul și cu tendințele, tehnica Balayage a evoluat, astfel încât azi se folosesc diferite tehnici de bază, cuprinse în cadrul aceluiași serviciu, pentru atingerea diferitelor rezultate prin:

  • Pictarea părului și lăsarea produsului să acționeze liber, la temperatura camerei;
  • Pentru efect dimensional – croșetarea de șuvițe, mai groase sau mai subțiri, în funcție de ce vrem să obținem;
  • Alegerea unor meșe mai groase, pentru a plasa accente de culoare sau lumină;
  • Intercalarea unor șuvițe deschise cu altele închise, pentru un efect de dimensiune și mai mult volum;
  • Taparea unor șuvițe sau a întregului păr pentru a difuza trecerea de la închis la deschis;
  • Pictarea suvițelor trasând linii oblice, triunghiuri sau W-uri și un mix între ele;
  • Aplicarea vopselei, folosind 2-3 nuanțe diferite, pe un păr complet decolorat, pentru a obține treceri în nuanțe foarte reci;

În concluzie, Balayage-ul este o tehnică de deschidere a părului, complexă și migăloasă, în care se împletesc capacitățile tehnice și creativitatea artistului în Balayage, pentru a obține look-ul/ rezultatul dorit.

Totodată, la nivel cultural, putem spune că Balayage definește o tendință puternică în beauty. Trendul Balayage promovează mai multe variante de look-uri, având ca temă de bază treceri fără cusur între diferite culori ale părului.

Care e diferența dintre Balayage și Ombre?

Balayage este o tehnică, în timp ce Ombre este un look sau un rezultat care poate fi obținut în urma vopsirii printr-o tehnică de Balayage.

Prin Ombre, înțelegem că se va vedea destul de clar zona de unde părul începe sa fie mai deschis.

Ce rezultate se pot obține printr-un vopsit de tip Balayage?

Ombre – atunci când trecerea de la închis la deschis este mai evidentă;

Sombre – înseamnă o trecere mai delicată de la închis la deschis, cu o zonă intermediară difuză în care se intercaleaza șuvitele deschise cu cele închise;

Bronde – se referă la lucrări de Balayage realizate pe un păr de culoare închisă, unde culoarea deschisă nu ajunge într-o extremă de blond, ci maxim până la blond mediu;

Babylights – se referă la rezultatul în care se amestecă multe șuvițe fine, pentru a pune un accent luminos, de exemplu în zonele de contur ale feței;

Colour Melt – este rezultatul obținut prin colorare cu vopsea, în care se folosesc cel putin două nuanțe pe aceeași șuviță, realizând un efect de trecere fluidă de la una la alta;

Money Piece – atunci când accentuăm șuvițele care încadrează fața, creăm un Money Piece – numele vine de la reacția celor din jur (“It looks like a Million Bucks!”), atunci când vedeau un păr vopsit astfel.

Se poate realiza un serviciu de Balayage fără decolorare?

Da, se poate. În cazul în care nu se dorește o deschidere foarte mare, ci mai degrabă un efect de sunkissed, se poate opta pentru efectuarea serviciului de Balayage fără decolorare.

Pentru ce tip de păr este potrivit un Balayage?

Tehnica Balayage este potrivită pentru orice tip de păr. Este important însă, ca în funcție de tipologia părului, stilistul să adapteze tehnicile de bază folosite. De exemplu, pentru un păr fin și nu foarte des, se recomandă includerea unor șuvite croșetate foarte fin, pentru a crea treceri delicate, fără riscul unui efect de dungi. Pentru un păr des, cu firul gros, se va lucra diferit. Și tot așa, stilistul trebuie să aibă capacitatea de a-și adapta tehnica în funcție de tipul de păr cu care lucrează.

Pentru ce lungime de păr este potrivit un Balayage?

Tehnica balayage este cel mai bine pusă în valoare de o lungime de păr medie sau lungă. Dar chiar și un par scurt poate fi vopsit printr-o tehnică de balayage, cu efect de ombre, pe o tunsoare pixie, de exemplu. Balayage pe păr scurt este chiar o tendință din ce în ce mai accentuată.

Tehnica Balayage este potrivită pentru genul feminin sau masculin?

Ca orice tehnică de colorare, și tehnica Balayage poate fi adaptată pentru un concept de hair art potrivit pentru orice gen. Important este ca stilistul să aibă viziunea potrivită personalității celei sau celui care se așează pe scaunul său. Noi suntem un colectiv deschis, susținem diversitatea și oferim serviciul de Balayage cu același entuziasm și profesionalism pentru oricine simte că acest look i se potrivește 🙂

Care este rezistența în timp pentru Balayage?

Aici vorbim despre doua elemente:

  1. Forma în care a fost aplicată tehnica de Balayage, care se referă la partea de păr care a fost deschisă. Forma se păstreaza la fel și dupa câteva luni. Doar că, în timp ce părul crește, forma balayage-ului coboară, îndepărtându-se treptat de rădăcină.
  2. Nuanțele părului vopsit se modifică în timp. Ca o regulă, atunci când vorbim de culori artificiale (obținute din vopsea), nuanțele reci (gri, argintiu, lavandă etc.) se depigmentează primele, treptat, cu fiecare spălare. Cu cât părul este mai blond și mai rece, cu atât se va depigmenta mai ușor.
Cât de des trebuie reîmprospătat un Balayage?

Luând în considerare cele două elemente descrise mai sus, reîmprospătarea unui balayage se poate face pe ambele direcții concomitent, prin urcarea secțiunii mai deschise plus colorarea acesteia în nuanța dorită (gri, argintiu, rozé etc.), sau dacă ești mulțumită încă de forma balayage-ului tău, poți opta doar pentru o reîmprospatare a nuanței de blond. Nu există o regulă în ceea ce privește frecvența, conteaza mai mult cât de des simți tu că ai nevoie de o reîmprospatare. Putem să-ți dăm câteva repere ideale, din perspectiva noastra de specialiști în balayage:

  1. Elevarea blondului (plasarea culorii deschise mai sus) la intervale de minim 2-3 luni, până la 6 luni.
  2. Schimbarea nuanței culorii deschise se poate face chiar și lunar (dacă esti genul care nu agreeaza nuanțele calde cu tentă aurie sau oranj), sau mai rar, în funcție de preferințele tale.
Cât durează un serviciu de Balayage?

O lucrare de balayage poate dura de la 3 ore la 5-6 ore sau chiar mai mult, daca acest serviciu presupune o schimbare totală de look și corectarea culorii anterioare. Pentru a ajunge la același rezultat, se poate porni din stadii diferite ale părului. Ideal este ca părul să fie natural, dar sunt puține astfel cazuri. 

O estimare realistă a timpului necesar pentru tine, o poate face doar stilistul care urmează să se ocupe de părul tău, în urma unei consultații fizice.

Cât costă un Balayage?

Una dintre întrebările pe care le auzim cel mai des 🙂

Pentru că ai ajuns să citești până aici, să încerci să înțelegi ce înseamnă și câte înțelesuri are de fapt, considerăm că meriți să primești răspunsul lung de la Your Beauty Masters, avand acum toate informațiile de mai sus.

Pana acum ai aflat ce poate să presupună un balayage și sperăm că am reușit să-ți explicăm complexitatea acestui serviciu. Nefiind vorba despre un serviciu standard, care să implice un standard privind alocarea resurselor de timp și materiale, singurul mod în care putem estima un preț este în cadrul unei ședințe de consultanță și chiar a efectuarii unui test de produs pe părul tău. De aceea, prețul unei astfel de lucrări diferă de la un caz la altul, în funcție de complexitatea muncii, resursele alocate (materiale și umane) și de timpul necesar realizarii serviciului.

Chiar dacă primim o poză cu ceea ce-ți dorești și o poza cu starea actuală a părului tău, avem nevoie să-l vedem live, să-i verificam textura și desimea.

Deci, cât costă un Balayage?

Tehnica Balayage

Pentru un serviciu de Balayage simplu, care nu presupune și o corectare a culorii, prețul este cuprins între 800 – 1350 lei (doar tehnica de balayage și materialele aferente) la care se adaugă cel puțin costul unui coafat. 

Corectarea culorii

În cazul în care este nevoie și de o corectare a culorii actuale, stilistul va adăuga costului total al tehnicii de Balayage prețurile aferente pentru pașii necesari a fi incluși procesului de vopsire, din meniul de servicii Your Beauty Masters, în funcție de situația pe care o întâlnește pe parcursul muncii. 

Tratamente

Un alt element important care influențează costul final și ne ajută să obținem deschiderea maximă pe care ți-o dorești, fără a agresa firul de păr, este tratamentul care se folosește în timpul decolorării. Cantitatea de tratament adăugat este direct proporțională cu cantitatea de produs decolorant folosit, așa că pentru un păr lung luăm în calcul un cost între 200 și 300 lei care se adaugă la tehnica de balayage.

 

În concluzie, înainte de a ne apuca de treabă, putem să estimăm un cost total (tehnică + corectare + tratament), doar în urma unei discuții și a consultației părului. Așa că te invităm și te așteptăm cu drag, la noi, să-ți facem un balayage cel puțin pe măsura așteptarilor!

Sperăm că te-am ajutat să înțelegi mai bine subiectul Balayage și să-ți dai seama dacă ți se potrivește acest trend.

Cu drag,

Your Beauty Masters

Vezi aici parerile celor care ne-au trecut deja pragul. Contactează-ne pentru o programare sau mai multe informații!

0